NSB
Gewest Dendermonde

Nieuwsbrief Nr 1 Januari 2020

Onze nieuwsbrief bevat:
  1. Beste leden,
  2. Het gewest
  3. NSB Hamme gehuldigd.
  4. NSB Serskamp-Schellebelle-Wichelen samen
  5. Onze website
  6. Onze nieuwsbrief

Beste leden,

Jullie vroegen je waarschijnlijk al af, in deze moderne tijden, waar hij bleef. Wel hier is ie dan! Onze eerste nieuwsbrief.

Het gewest

Het gewest Dendermonde (NSB) zelf werd ooit eens opgericht, maar wegens organisatorische redenen werd het gewest Dendermonde ontbonden. De huidige voorzitter wou echter niet bij de pakken blijven zitten, en heeft het bestuur van het gewest Dendermonde terug nieuw leven ingeblazen. Een eerste aftastende vergadering werd gehouden met vertegenwoordigers van lokale afdelingen op 15 april 2019. Op die samenkomst werd beslist het gewest Dendermonde terug op het juiste spoor te zetten. De eerste vergadering van een tijdelijk bestuur was op 13 juni 2019. En vanaf dan is de trein terug vertrokken... Onze bedoeling is de lokale afdelingen te steunen en vooral om de communicatie naar de verschillende afdelingen te kanaliseren. We zullen daarvoor de moderne wereld niet schuwen en hebben beroep gedaan op moderne middelen zoals een website en deze nieuwsbrief. Wij zijn er voor jullie! Daarom, als jullie voorstellen en/of advies hebben voor ons, aarzel dan niet en stuur ons een mailtje.

NSB Hamme gehuldigd.

NSB Hamme werd gesticht in juni 1919 en blies dit jaar 100 kaarsjes uit. Het 100 jarig jubileum van deze afdeling was een goede reden voor het gemeentebestuur om hun appreciatie en dank aan hen over te maken via een geschenk. De felicitaties voor de ganse NSB afdeling uit Hamme werden in ontvangst genomen door de voorzitter, de secretaris, de vaandeldrager en een vierde bestuurslid.

NSB Serskamp-Schellebelle-Wichelen samen

Het is niet wat jullie denken, de afdelingen gaan niet fusioneren. Maar ze hebben wel de handen in elkaar geslagen om een fantastisch programma uit te werken ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding. Het ziet er een veelbelovend programma uit! Voor reservering van zitplaatsen in de kerk 's zaterdags wordt gevraagd tegen 31 augustus het aantal deelnemers door te geven info@schellebelledorp.be of telefonisch 0494/72.75.97 Ivan Van de Wiele. Voor de optocht op zaterdag wordt er verzameld om 15.45 uur aan het oorlogsmonument op het Dorp. Vanaf 13.00 uur kan men reeds een bezoek brengen aan het kamp met oude legervoertuigen en aan de tentoonstelling in de Oude Pastorie. NV Van de Velde stelt zijn parking in de Lageweg op 5 minuten wandelen van het Dorp gratis ter beschikking.

Onze website

Bezoek ook onze website! http://nsbgewestdendermonde.be Daar kan je wat meer info vinden in verband met het gewest Dendermonde van de Nationale Strijdersbond van Belgiƫ. Daar wordt ook de agenda bijgehouden. Je kan daar dus meer info vinden over alle evenementen dat door onze lokale afdelingen wordt georganiseerd.

Onze nieuwsbrief

Dit was hij dan, onze eerste nieuwsbrief. Wij hopen deze verder te kunnen verbeteren dankzij jullie input. Diegene die de nieuwsbrief ontvangen hebben via een kleine omweg, je kan jezelf inschrijven voor onze nieuwsbrief via onze website! Maar indien je deze nieuwsbrief niet langer meer wenst te ontvangen kan je je steeds uitschrijven. De link bevind zich onderaan deze nieuwsbrief.

 


U wenst onze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven via onze website.